17.05.2015 18:30

FC Ingolstadt kampioen in tweede Bundesliga

FC Ingolstadt 04 speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De in 2004 opgerichte profclub won zondag met 2-1 van RB Leipzig en kroonde zich daarmee tot kampioen van de tweede Bundesliga.

Ingolstadt kwam na vier minuten nog wel op achterstand via Dominik Kaiser. Mathew Leckie trok de stand in blessuretijd van de eerste helft gelijk vanaf elf meter. Een kwartier voor tijd bezorgde Stefan Lex de thuisclub de zege, waarna het feest losbarstte.

Ingolstadt heeft 63 punten na 33 wedstrijden. Nummer twee SV Darmstadt 98, dat zondag met 1-0 verloor, heeft 56 punten. Karlsruher SC (derde) en 1. FC Kaiserlautern (vierde) hebben 55 punten. In de laatste speelronde strijden zij om de tweede plek, die net als eerste plek recht geeft op rechtstreekse promotie. De nummer drie speelt play-offs tegen de nummer zestien van de Bundesliga.