09.06.2015 09:35

'Bayern richt vizier op Italiaanse verdediger'

Matteo Darmian moet de nieuwe rechtsback van Bayern München worden. De Italiaanse verdediger van Torino FC moet in Zuid-Duitsland de concurrentie aangaan met de Braziliaan Rafinha. 

Bayern München beschikt momenteel over één rechtsback: Rafinha. Philipp Lahm kan ook als rechtsback uit de voeten, maar Bayern-trainer Pep Guardiola ziet in Lahm meer een middenvelder. Jérôme Boateng kan eventueel ook als rechtsback uit de voeten, maar speelt liever in het centrum van de verdediging. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Bayern München inmiddels al een bod van vijftien miljoen euro plus bonussen gedaan.

Torino zou volgens het Italiaanse medium echter twintig miljoen euro willen ontvangen. Een verschil dat te overbruggen lijkt. Darmian was afgelopen zomer actief met Italië op het WK in Brazilië en speelde daar in alle groepsduels. Afgelopen seizoen kwam de verdediger tot 33 competitieduels in de Serie A. Darmian stond in het verleden ook onder contract bij US Palermo, Calcio Padova en AC Milan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner