12.06.2015 12:30

Transferpraat: Sterling, Benteke en Firmino

De transfermarkt is nog niet open, maar het begint al behoorlijk lawaaierig te worden in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Raheem Sterling is één van de toptargets in de komende transferperiode. De jonge aanvaller van Liverpool is de laatste maanden met onder meer Real Madrid en Bayern München in verband gebracht. Volgens Sky Sports zou Manchester City echter het meest concreet zijn om Sterling over te nemen van Liverpool. The Reds hebben naar verluidt een bod van 35 miljoen euro plus zeven miljoen euro aan bonussen hebben afgewezen. De twintigjarige aanvaller liet onlangs weten zijn contract bij Liverpool, dat nog twee jaar doorloopt, niet te zullen verlengen.

Niet alleen Ron Vlaar, ook spits Christian Benteke vertrekt in de zomer mogelijk bij Aston Villa. De spits – de afgelopen drie seizoenen goed voor 42 competitiedoelpunten -  staat op de radar bij meerdere Premier League-clubs. Eén van deze clubs zou Tottenham Hotspur zijn, waar Benteke's landgenoot Nacer Chadli onder contract staat. De oud-speler van FC Twente vertelt aan Sky Sports dat hij hoopt dat Benteke zijn nieuwe teamgenoot wordt. "Ik hoop dat het gaat gebeuren. Maar eerst moeten we hem aantrekken, want er zijn veel clubs geïnteresseerd. Christian moet daarnaast ook een keuze maken", zegt Chadli.

De kans is groot dat Roberto Firmino volgend seizoen niet meer in het wit-blauwe shirt van 1899 Hoffenheim speelt. Diverse Britse bronnen melden dat Manchester United het met de Duitse club eens is over een transfersom voor de Braziliaanse middenvelder. Firmino zou Manchester United zo’n achttien miljoen euro kosten. De middenvelder kwam zes keer uit voor Seleçao en scoorde in die wedstrijden drie keer. Eerder versterkten The Red Devils zich al met Memphis Depay.

Na Oussama Idrissi (FC Groningen), Robbert de Vos (FC Groningen), Bram van Eijk (FC Utrecht) en Rowdy van der Putten (SC Cambuur) verruilt nog een Feyenoord-talent Varkenoord voor een andere Eredivisie-club. Hoewel Feyenoord en SC Cambuur nog geen mededeling doen over de vertrek/komst van de speler, doet supporterssite FR12.nl melding van de overgang. El Baad zou een contract voor één seizoen in Leeuwarden hebben getekend.

Clubs die interesse hebben in Koke, hoeven niet bij Atlético Madrid aan te kloppen. De Spaanse middenvelder wil nog minimaal twee seizoenen bij de Spaanse topclub blijven, vertelt hij aan Goal. Bayern München en Chelsea zouden twee van de geïnteresseerde clubs zijn. Voor Koke voor Atleti koos, hebben naar verluidt ook FC Barcelona en Real Madrid geprobeerd om de 23-jarige Madrileen binnen te halen.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner