15.06.2015 18:10

Eagles raakt Wijnaldum kwijt aan VfL Bochum

Giliano Wijnaldum is gedegradeerd met Go Ahead Eagles en baalt ontzettend na afloop van het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
Giliano Wijnaldum is gedegradeerd met Go Ahead Eagles en baalt ontzettend na afloop van het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

Giliano Wijnaldum begint volgend seizoen aan een avontuur in het buitenland. De verdediger van Go Ahead Eagles vertrekt na de degradatie van de club naar VfL Bochum, een middenmoter uit de 2. Bundesliga.

Go Ahead Eagles eindigde afgelopen seizoen als zeventiende in de Eredivisie en was daardoor veroordeeld tot het spelen van degradatievoetbal. Tegen De Graafschap ging het echter mis in de play-offs, waardoor de club uit Deventer na twee seizoenen in de Eredivisie terugzakt naar de Jupiler League.

Wijnaldum stond sinds het afgelopen seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles en had in Deventer nog een contract dat doorliep tot medio 2016. Voor zijn carrière bij de club uit de Koekstad stond hij onder contract bij AZ en FC Groningen. Wijnaldum komt uit de jeugd van Sparta en heeft inmiddels ruim 75 officiële wedstrijden gespeeld in Nederland. 

VfL Bochum eindigde het afgelopen seizoen als elfde in de 2. Bundesliga, waardoor de ploeg het volgend seizoen wederom mag proberen op het tweede niveau in Duitsland. Bij de club treft Wijnaldum Gertjan Verbeek, die aan het roer staat bij VfL Bochum.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner