13.08.2015 20:51

Robben: "Ik wil zo veel mogelijk tegenstand"

Met de kooplust in bijvoorbeeld Engeland is geen Nederlandse ploeg zeker van haar sterspelers, maar in Duitsland geldt dit ook. Arjen Robben ziet echter veel sterkhouders van concurrenten blijven en is daar blij mee.

"Want dat is een tweede wens: dat ook de goede spelers van andere clubs in de Bundesliga blijven", opent de speler van Bayern München zijn interview met het Algemeen Dagblad. "Je kunt denken: Hummels weg, Gündoğan weg of Reus weg bij Dortmund of De Bruyne bij Wolfsburg, prima dat onze concurrenten dan worden verzwakt. Maar ik wil juist zo veel mogelijk tegenstand en een zo aantrekkelijk mogelijke competitie."

De sterspeler van Der Rekordmeister bekijkt de financiële situatie in de Premier League met een verbaasde blik. "Wat er momenteel aan geld in Engeland omgaat is ongelooflijk. Ze kopen alles wat ze kunnen krijgen", beseft de flankspeler. 

De Nederlandse international staat al sinds 2009 onder contract bij de Beierse formatie. "Sinds ik bij Bayern zit, heb ik die Bundesliga een heel positieve ontwikkeling zien doormaken. Het voetbal leeft. Het bruist. Ik wil niet dat het minder wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner