18.09.2015 22:38

Malli is goud waard voor 1. FSV Mainz 05

De Duitse jeugdinternational Yunus Malli heeft vrijdag 1. FSV Mainz 05 met een hattrick langs 1899 Hoffenheim geleid. De 23-jarige schaduwspits boog met drie doelpunten een vroege achterstand om in een overwinning voor de thuisclub: 3-1. Mainz klom door de derde overwinning van het seizoen voorlopig naar de derde plek in de Bundesliga, achter de ongeslagen grootmachten Bayern München en Borussia Dortmund (twaalf uit vier).

Hoffenheim kwam na twaalf minuten op voorsprong via Jonathan Schmid, maar daarna werd het de avond van Malli. Hij trok de stand al snel gelijk en bezorgde de thuisploeg met twee doelpunten na rust de winst. De ingevallen spitsen Mark Uth en Kevin Kuranyi konden Hoffenheim, dat pas één punt heeft, niet meer redden.