19.09.2015 19:47

Dost: "Als ik een kwartier krijg, geef ik gas"

VfL Wolfsburg-coach Dieter Hecking was even helemaal klaar met Bas Dost en zette hem daarom zaterdag tegen Hertha BSC op de bank. Naar de mening van de coach speelde de Nederlandse spits dinsdag in de Champions League veel te egoïstisch.

Dost werd toen in de rust gewisseld en toonde zich daar in de dagen erna op de training bijzonder ontevreden over. Hecking ruimde daardoor geen basisplaats voor hem in, maar liet de international wel invallen. Dat hielp. Met twee doelpunten zorgde Dost voor de overwinning (2-0).

"Hij kon op de bank mooi even nadenken over zijn handelen", aldus Hecking. "Als hij denkt dat zijn gedrag gepast is, dan heeft hij hier in Wolfsburg niets te zoeken." Die woorden waren kennelijk bij Dost aangekomen. Amper vijf minuten nadat hij in de 71e minuut het veld betrad, scoorde hij al met een intikker. Vlak voor tijd benutte Dost een strafschop. "Als ik een kwartier krijg, dan geef ik gas", liet hij na afloop weten.