23.09.2015 22:04

BVB gelijk, Mönchengladbach wint eindelijk

Borussia Dortmund heeft woensdag voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de Bundesliga. De formatie van trainer Thomas Tuchel kwam bij laagvlieger Hoffenheim niet verder dan 1-1. Daardoor heeft Dortmund na zes wedstrijden zestien punten, twee minder dan koploper Bayern München.

Sebastian Rudy zette Hoffenheim op eigen veld vlak voor rust op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang trok de stand na tien minuten in de tweede helft gelijk. De Gabonees heeft daardoor in de eerste zes wedstrijden van dit seizoen steeds een doelpunt gemaakt. Daar slaagde nog nooit eerder een speler in de Bundesliga in.

Bayern won dinsdag dankzij vijf treffers van Robert Lewandowski met 5-1 van VfL Wolfsburg.

Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach kende tot woensdag een belabberde seizoensstart, met vijf nederlagen op rij. Trainer Lucien Favre besloot daarom zondag op te stappen. Dat zorgde bij de spelers kennelijk voor bevrijding. Gladbach won woensdag met 4-2 van FC Augsburg.

Gladbach kwam op eigen veld na vijf minuten op voorsprong via Fabian Johnson. Een kwartier later stond het al 4-0 door doelpunten van Granit Xhaka, Lars Stindel en Mahmoud Dahoud. Augsburg deed pas in de tweede helft iets terug. Beide doelpunten kwamen van aanvoerder Paul Verhaegh. De Nederlandse verdediger benutte twee keer een strafschop.

Dankzij de zege klimt Gladbach van de laatste naar de zestiende plaats op de ranglijst. Hannover 96, dat met 3-1 verloor van VfB Stuttgart, is de nieuwe hekkensluiter.