26.10.2015 16:16

Schreuder: "Heeft mij wel een beetje verrast"

Alfred Schreuder gaat aan de slag als assistent-trainer bij 1899 Hoffenheim en dat heeft hem wel een beetje verrast. Schreuder werd eind augustus ontslagen als trainer van FC Twente.

"Ik voel me zeer vereerd", aldus Schreuder op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman. "Dat er nu alweer een club bij mij uit is gekomen, heeft mij ook wel een beetje verrast. Bij FC Twente is het natuurlijk niet zo gelopen als ik had gehoopt en dus is het extra lekker om nu aan de slag te kunnen in Hoffenheim."

Schreuder gaat bij Hoffenheim samenwerken met Huub Stevens. "Als voetballer heb ik in de jeugdopleiding van PSV gespeeld en daar had Huub Stevens in die tijd drie jaar de leiding. Ik heb een lange en bijzondere band met Huub en het is bijzonder om op deze wijze weer herenigd te worden. Huub heeft een enorme staat van dienst, zeker in Duitsland."

"Het is absoluut een mooie uitdaging om in de Bundesliga aan de slag te gaan", vervolgt Schreuder. "De Bundesliga is een van de grootste competities ter wereld en om te mogen werken in zo'n competitie is zeer leerzaam. Hoffenheim is een bijzondere club, mede om het feit dat er in Hoffenheim zelf maar zo'n 3000 mensen wonen. Op dit moment staat Hoffenheim op de zeventiende en voorlaatste plek. Je zult begrijpen dat handhaving het hoofddoel is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner