27.10.2015 22:19

Bayern spaart VfL Wolfsburg in de beker: 1-3

Thomas Müller (l.) viert een treffer met Xabi Alonso (m.) en Philipp Lahm (r.) tijdens het duel in de DFB-Pokal tussen VfL Wolfsburg en Bayern München. (27-10-2015)
Thomas Müller (l.) viert een treffer met Xabi Alonso (m.) en Philipp Lahm (r.) tijdens het duel in de DFB-Pokal tussen VfL Wolfsburg en Bayern München. (27-10-2015)

Met een geweldige eerste helft leek Bayern München concurrent VfL Wolfsburg af te slachten in de DFB-Pokal, maar de ploeg deed het dinsdagavond rustig aan in de tweede helft, waardoor het slechts 1-3 werd.

Het krachtsverschil tussen VfL Wolfsburg en Bayern München was ontzettend groot in de Volkswagen Arena. De koploper van de Bundesliga had geen kind aan de ploeg van Bas Dost en kreeg al na vijf minuten de eerste grote kans. Thomas Müller schoot van dichtbij echter niet strak genoeg in de hoek, waardoor Diego Benaglio kon keren. Tien minuten later had de Zwitser echter geen antwoord op een pegel van Douglas Costa, die van twintig meter de kruising vond. VfL Wolfsburg kwam niet in het spel voor en zag Müller de 0-2 en 0-3 maken. De Duitser werd twee keer vrijgelaten bij de tweede paal, wat meteen afgestraft werd door de wereldkampioen.

In de tweede helft nam Bayern wat gas terug en meteen kwam VfL Wolfsburg beter aan voetballen toe. Daniel Caligiuri schoot rakelings voorlangs en Dost kreeg zowaar een paar ballen te verwerken op de helft van de Beierse formatie. Twintig minuten voor tijd kreeg opnieuw Caligiuri een grote kans, maar één op één met Neuer vergat de Duitser een hoek te kiezen, waardoor de goalie van Bayern redding kon brengen.

Arjen Robben, die twintig minuten voor tijd in het veld kwam, kreeg nog een prima kans op zijn treffer, maar de Nederlander schoot na een verrukkelijke pass van Thiago veel te wild over het doel van Benaglio. Bayern kreeg uiteindelijk nog de deksel op de neus voor het slappere spel in de tweede helft, aangezien invaller André Schürrle in de laatste minuut van de wedstrijd nog een eretreffer maakte: 1-3.

Door de winstpartij bekert Bayern München verder in de DFB-Pokal. Der Rekordmeister meldt zich nu in de achtste finales, de wedstrijden in die ronde worden midden december afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner