29.10.2015 16:23

Stevens sleutelt: "Het gaat om het team"

Huub Stevens heeft de verwachtingen rondom zijn persoon getemperd. De Nederlander maakt dit weekend zijn debuut als trainer van 1899 Hoffenheim, maar hij verwacht geen wonderen van zijn ploeg.

Hoffenheim staat momenteel op een zeventiende plek, waardoor Markus Gisdol moest vertrekken bij de Bundesliga-club. Stevens werd aangetrokken als opvolger. Hij moet Hoffenheim van degradatie behoeden. "Het loopt op dit moment niet lekker. Maar de kwaliteiten zijn er om hoger te staan. Daar werken we met de jongens naar toe", aldus Stevens tijdens de persconferentie. De Nederlander weet precies wat er mis is met zijn team. "Vaak denken spelers te veel aan zichzelf. Dat kan niet. Het gaat om iedereen, om het team."

Dit weekend speelt zijn ploeg tegen 1. FC Köln, maar Stevens verwacht niet dat zijn ploeg in één keer de pannen van het dak af zal spelen. "Een mens is een mens, en geen computer. Hij heeft emoties. Het is een complexe aangelegenheid", legt Stevens uit. "We moeten de spelers het vertrouwen geven. Zij moeten plezier hebben."

En ook het duel met Köln is geen gemakkelijke, zo weet Steven. "Ik heb ze tegen Schalke 04 zien spelen. Ze hebben een zeer goede indruk achtergelaten. Het wordt geen gemakkelijk duel voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner