28.11.2015 17:49

Bayern blijft ongenaakbaar in de Bundesliga

Bayern München blijft maar winnen in de Bundesliga. Het sterrenensemble van Pep Guardiola boekte zaterdag de dertiende overwinning in veertien wedstrijden tijd. In de Allianz Arena werd Hertha BSC met 2-0 aan de kant gezet.

De Duitse grootmacht begon het duel zonder Arjen Robben, die last heeft van een lichte liesblessure. De Nederlandse aanvaller werd afgelopen dinsdag in het Champions League-duel met Olympiakos al na een halfuur spelen naar de kant gehaald.

Zonder Robben kende Bayern München geen problemen tegen Hertha BSC. Thomas Müller opende na iets meer dan een halfuur spelen de score. De Duitser maakte alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Een opvallende statistiek: Müller scoorde in het verleden al vijf keer dertien goals in één seizoen, maar nooit maakte hij er meer.

Kingsley Coman besliste vlak voor rust het duel al door na een prachtige pass van Javi Martínez de 2-0 op het scorebord te zetten. Borussia Dortmund, dat met een wedstrijd minder gespeeld te hebben een achterstand van elf punten heeft, komt zondag in actie tegen VfB Stuttgart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner