08.12.2015 09:20

Boymans: "De trainer kan beroep op me doen"

Inmiddels schitteren Nacer Barazite en Sébastien Haller in de voorhoede van FC Utrecht, maar daardoor is men vergeten dat er in de Domstad nog een goaltjesdief rondloopt. Ruud Boymans ligt al een jaar uit de roulatie, maar is inmiddels klaar voor zijn officiële debuut.

Dit weekend maakte hij zijn rentree bij de beloften van FC Utrecht en vanuit daar wil Boymans snelle stappen zetten. "De trainer kan een beroep op me doen. Ik zou zondag heel graag bij de groep willen zitten en 2015 willen afsluiten met speelminuten", kijkt de spits op de clubwebsite van FC Utrecht naar het volgende duel van de ploeg. FC Utrecht ontvangt zondagmiddag Ajax in de Galgenwaard.

Voor Boymans was het revalideren een lastige periode. "Een jaar lang heb ik niet naar een wedstrijd kunnen toeleven. Nu wel weer en dat is lekker. Daar leef ik voor. Ik had er heel veel vertrouwen in. Ik ben geen moment bang geweest en had het nog wel langer kunnen volhouden, dan die 45 minuten die ik maakte."

Boymans begon het seizoen 2014/2015 met negen doelpunten in negen wedstrijden, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij raakte geblesseerd aan de enkel, maar ondanks zorgvuldige zorg verbeterde zijn toestand maar niet. Inmiddels staat de bonkige spits te popelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner