03.08.2015 20:59

Boymans nog steeds niet fit: "Verschrikkelijk"

Ruud Boymans verbijt de pijn na de zoveelste tackle op zijn enkel tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).
Ruud Boymans verbijt de pijn na de zoveelste tackle op zijn enkel tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).

Voor Ruud Boymans was het seizoen 2014/2015 er één met grote pieken en diepe dalen. De spits scoorde maar liefst negen keer in negen competitiewedstrijden voor FC Utrecht, maar lag er vervolgens het volledige seizoen uit met een blessure. Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over zijn kwetsuur.

"Ik heb werkelijk nog geen idee hoe lang dit gaat duren", begint Boymans het gesprek met het Algemeen Dagblad somber. "Dit is moeilijk. Echt, zo enorm moeilijk." De spits werd geopereerd aan zijn enkel, nadat hij in de wedstrijd tegen Heracles Almelo uitviel met een enkelblessure.

Dankzij de operatie heeft Boymans geen last meer van de kwetsuur die hem maanden aan de kant hield, maar nu zijn er andere moeilijkheden. "Op de plek van de operatie heb ik geen pijn meer, maar ik heb nu op andere plekken pijn en dat maakt het extra frustrerend. Een paar weken geleden is opnieuw een mri-scan gemaakt. Daarop was niks te zien. Je zou kunnen zeggen: positief. Maar ik weet dus ook niet waardoor ik nu pijn heb. En dat moet wel worden opgelost."

"Dit duurt nu al zeven maanden. Ik voel me verschrikkelijk, het heeft invloed op mijn hele leven. Het hakt erin. Voor mijn familie, vriendin, voor iedereen. Ik ben beslist niet de leukste nu en ik vind het heel moeilijk om positief te blijven. Ik probeer positief te blijven en hoop maar dat het einde in zicht is. Maar het kan drie weken duren of misschien drie maanden. Niemand kan me dat vertellen, want het is onduidelijk waar de pijn vandaan komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner