15.12.2015 16:50

Hernández: "Van Gaal zei dat ik 1% kans had"

Javier Hernández is in topvorm bij Bayer Leverkusen en dat terwijl hij bij Manchester United mocht vertrekken. In de Bundesliga scoorde hij tien goals in dertien wedstrijden.

Met Manchester United gaat het momenteel een stuk minder en daardoor is er kritiek op het beleid van Louis van Gaal. Hij liet Hernández vertrekken naar Leverkusen. "Ik sprak met Van Gaal en die zei dat ik maar één procent kans had om op mijn positie te spelen, dus ben ik vertrokken", aldus de Mexicaanse spits tegen Movistar.

De overstap naar Duitsland blijkt een goede keuze te zijn geweest. Niet alleen in de Bundesliga scoort Chicarito er op los. In de Champions League scoorde hij vijf keer in zes wedstrijden. De spits is Leverkusen dankbaar. "Ik voelde me bij Leverkusen vanaf de eerste dag vol vertrouwen. Ik voel me belangrijk, niet alleen door de doelpunten, maar omdat ik voel dat ik elke wedstrijd aan de basis zal staan."

Overigens is Hernández niet de topscorer in de Bundesliga. Hij scoorde weliswaar tien keer, maar Pierre-Emerick Aubameyan (18 goals), Robert Lewandowski (15 goals) en Thomas Müller (13 goals) zijn vaker trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner