09.01.2016 15:45

De Leeuw: "Championship of 2. Bundesliga"

Michael de Leeuw heeft een fenomenale aanname in huis tijdens de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)
Michael de Leeuw heeft een fenomenale aanname in huis tijdens de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)

Dat Michael de Leeuw het einde van 2016 niet haalt als speler van FC Groningen, mag bekend zijn. De spits vertrekt mogelijk in de winterstop en verlaat de club anders na dit seizoen. De Leeuw denkt aan een mooi avontuur in Engeland of Duitsland.

De 29-jarige aanvaller geeft toe dat hij hoogstwaarschijnlijk geen kans krijgt op een avontuur in één van de topcompetities van Europa, maar De Leeuw heeft er absoluut geen problemen mee om op een niveau lager te acteren. "De Premier League en de Bundesliga heb ik uit mijn hoofd gezet. Je weet het natuurlijk nooit, maar dat is niet reëel. Ik denk meer aan de Championship en de Tweede Bundesliga."

De Leeuw beseft dat de tijd begint te dringen. "Ik ben 29, word in oktober 30 en als ik nog een stap in mijn carrière wil maken, nog naar een andere leuke competitie wil, dan moet het snel gebeuren", laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden. Het is nog niet bekend of er concrete interesse is in De Leeuw, die vorig seizoen een winterse transfer naar China zag afketsen

De spits zag aan het begin van het huidige seizoen twee teamgenoten naar de Championship trekken. Maikel Kieftenbeld tekende een contract bij Birmingham City, terwijl Tjaronn Chery aansloot bij Queens Park Rangers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner