12.01.2016 10:15

Duitser aast op Russische interlandcarrière

Roman Neustädter speelde in het verleden twee oefeninterlands voor Duitsland, maar de middenvelder van FC Schalke 04 hoopt in de nabije toekomst interlands te spelen voor Rusland.

De 27-jarige Neustädter werd geboren in het Oekraïense Dnipropetrovsk, maar heeft in Moskou een aanvraag gedaan voor een Russische paspoort. De middenvelder hoopt, ondanks het feit dat het politiek gevoelig ligt, om met Rusland naar het EK in Frankrijk te gaan. "In maart zijn de volgende interlands", vertelt de middenvelder aan de Duitse media.

"Als mijn prestaties goed zijn, dan kan ik een uitnodiging krijgen", vervolgt Neustädter zijn verhaal. De middenvelder weet dat het EK met Duitsland onhaalbaar is en hoopt nu met Rusland alsnog naar het EK te gaan. "Daarmee zou een droom in vervulling gaan." Neustädter is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen bij Schalke 04. De middenvelder kan in Gelsenkirchen regelmatig rekenen op een basisplaats. Voor zijn komst naar Schalke 04 speelde Neustädter voor Borussia Mönchengladbach en 1. FSV Mainz 05. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner