14.01.2016 15:11

Bundesliga-icoon kondigt einde carrière aan

Clemens Fritz (35) is bezig aan zijn laatste halfjaar als profvoetballer. Via de clubwebsite van Werder Bremen maakt de Duitse verdediger annex middenvelder dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Daarmee zal een einde komen aan een imponerende carrière. Fritz begon zijn loopbaan bij Rot-Weiß Erfurt en kwam via Karlsruher SC en Bayer Leverkussen in 2006 bij Werder Bremen terecht. Daar groeide hij niet alleen tot een club- maar ook tot een Bundesliga-icoon. Aan het einde van het seizoen heeft hij in totaal tien jaar onder contract gestaan bij de club uit Bremen.

"Het is belangrijk voor mij dat ik vrijwillig met pensioen kan. Een gedwongen pensioen is altijd een nachtmerrie voor mij geweest. Ik wil dat de fans mij herinneren als een speler die tot het bittere eind in staat was om alles voor deze fantastische club te geven", zegt Fritz in een open brief naar de supporters van Werder Bremen.

Fritz, nog altijd een vaste waarde bij Duitse club, kan binnenkort zijn driehonderdste wedstrijd op het hoogste Duitse niveau spelen. Hij won in zijn periode met Werder één prijs: het nationale bekertoernooi in 2009. Ook mocht de verdediger 22 keer opdraven bij Die Mannschaft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner