24.01.2016 19:46

Schalke in eigen huis onderuit tegen Werder

Werder Bremen heeft in de kelder van de Bundesliga prima zaken gedaan door zondag met 3-1 te winnen van Schalke 04. Het team uit Bremen boog een achterstand om en nam zo afstand van de plekken die directe degradatie betekenen.

Toen Joel Matip Schalke 04 al na vier minuten op voorsprong zette, leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar. Maar kort voor rust stond het plots 1-1 (Clemens Fritz) en na rust pakte Werder door. Eerst was het Claudio Pizarro die scoorde op aangeven van Fritz, die met een tweede assist kort voor tijd ook Anthony Ujah bediende.

Werder heeft nu achttien punten uit evenveel duels, en staat vier punten voor op hekkensluiters Hoffenheim en Hannover. Schalke staat in de Duitse competitie op een zesde plek. De achterstand op nummer vijf Bayer Leverkusen is een slechts een punt, maar koploper Bayern München staat met 22 punten voorsprong ontzettend ver voor.