11.02.2016 20:07

Sammer haalt uit naar de kritische Verbeek

Technisch directeur Matthias Sammer van Bayern München heeft donderdag in de Duitse boulevardkrant Bild hard uitgehaald naar Gertjan Verbeek. Volgens de topman van de landskampioen heeft de Nederlandse trainer van VfL Bochum woensdag na de bekernederlaag op eigen veld tegen de Beierse club (0-3) onverantwoorde uitspraken gedaan over Arjen Robben. "Je kunt niet als coach van de tegenstander een speler van de andere partij op deze manier in diskrediet brengen. Hij is persoonlijk geworden", betoogde Sammer verbolgen.

Verbeek had na afloop geen goed woord over voor landgenoot Robben. Volgens de oud-bokser liet de aanvaller van Bayern zich kort voor rust wel heel makkelijk en overdreven vallen, met een (gemiste) strafschop en een rode kaart tot gevolg. "Ik ken Robben natuurlijk. Als hij contact voelt, gaat hij liggen", mopperde de verliezende trainer, die een slechte relatie onderhoudt met Bild. "Normaal ben ik er trots op Nederlander te zijn", zou Verbeek volgens het Duitse sensatieblad ook nog hebben gezegd.

"Als meneer Verbeek het niet eens is met een toegekende strafschop mag hij dat zeggen", verkondigde Sammer. "Maar hij kan niet een speler op deze manier neerzetten. Hij heeft als trainer een voorbeeldfunctie. Het is een kwestie van stijl."

Sammer nam Robben volledig in bescherming. "Arjen is één van de eerlijkste profs die ik heb leren kennen. Over zijn inzet en zijn bezieling hoeven we sowieso helemaal niet te praten. Deze kritiek van Verbeek op hem is daarom volledig onterecht."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner