17.02.2016 11:35

FC Emmen wacht niet op Groningen en Lukkien

Ook de technische staf van FC Groningen gaat per fiets richting het trainingsveld op het winterse trainingskamp van de club. Dick Lukkien gaat voorop. (07-01-2016)
Ook de technische staf van FC Groningen gaat per fiets richting het trainingsveld op het winterse trainingskamp van de club. Dick Lukkien gaat voorop. (07-01-2016)

In een zoektocht naar een nieuwe trainer is FC Emmen uitgekomen bij Dick Lukkien, assistent-trainer van FC Groningen. De formatie uit de Jupiler League raakte afgelopen week Marcel Keizer kwijt en wil het gat snel opvullen.

Daarbij moet het geduld hebben met FC Groningen en Lukkien zelf, aangezien de Eredivisionist na het huidige seizoen ook op zoek moet naar een nieuwe trainer. Erwin van de Looi verlengt zijn aflopende contract niet en Lukkien lijkt de ideale opvolger van de huidige eindverantwoordelijke te zijn. Er is echter nog geen duidelijkheid over de opvolging van Van de Looi, waardoor FC Emmen moet wachten. Dit is de ploeg niet van plan.

"Wij gaan niet drie, vier weken in de wachtkamer zitten", stelt voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen in het Dagblad van het Noorden. FC Emmen probeerde Lukkien vorig seizoen ook al binnen te hengelen en toen kwam het tot een gesprek. Tijdens de procedure maakte de huidige assistent-trainer van FC Groningen indruk. 

"Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij de enige kandidaat is. We hebben een lijstje waarop nog twee namen staan. Wij houden alle opties open, het kan van dag tot dag veranderen. Eén ding is zeker: deze situatie van onduidelijkheid moet niet te lang duren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner