13.02.2016 11:55

Update: SC Cambuur trekt trainer Keizer aan

Marcel Keizer geeft instructies vanaf de zijlijn tijdens de competitiewedstrijd van zijn FC Emmen tegen Helmond Sport. (05-02-2016)
Marcel Keizer geeft instructies vanaf de zijlijn tijdens de competitiewedstrijd van zijn FC Emmen tegen Helmond Sport. (05-02-2016)

Marcel Keizer moet de opvolger worden van Henk de Jong, de trainer die eerder deze week zelf opstapte bij SC Cambuur. Keizer heeft een uitgebreid verleden bij de Friezen, maar is nu nog trainer van FC Emmen. Overigens gaat ook het gerucht dat de Eredivisionist contact heeft opgenomen met Foeke Booy, die ongeveer een jaar zonder club zit.

De 47-jarige oud-voetballer is volgens Voetbal International echter in beeld om naar de Eredivisie te komen. Keizer, oud-speler van SC Cambuur, was vorig jaar nog actief als technisch manager in Leeuwarden. Toen FC Emmen echter met een aanbod kwam, werkte SC Cambuur mee aan een vertrek van de beleidsbepaler, wat een belangrijke rol kan spelen in een eventuele terugkeer. Keizer werkte in het verleden ook als trainer bij SV Argon, VVSB en SC Telstar, maar stond dus nooit op het hoogste niveau als trainer.

Momenteel is Sipke Hulshoff de interim-trainer van SC Cambuur. Vrijdagavond ging de ploeg in eigen huis nog met 0-2 onderuit tegen FC Utrecht, waardoor hekkensluiter De Graafschap bij winst of een gelijkspel van de laatste plaats afkomt en over de Friezen heen gaat. De Superboeren spelen zaterdagavond tegen degradatiekandidaat Willem II.

Update: 13-02-2016: 11:55

Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. De Eredivisionist maakt zaterdag, daags na de verliesbeurt tegen FC Utrecht, bekend dat de trainer de overstap maakt van FC Emmen naar Leeuwarden. Keizer gaat maandag aan de slag bij zijn nieuwe club.

Keizer is de opvolger van Henk de Jong, die deze week zelf opstapte, omdat hij niet het gevoel had dat hij de man was die SC Cambuur uit de malaise kon helpen. De Friese formatie staat momenteel zeventiende in de Eredivisie, maar wordt de nieuwe hekkensluiter als De Graafschap zaterdagavond tegen Willem II een goed resultaat pakt.

Keizer laat FC Emmen dus midden in het seizoen achter zich. "Alhoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een Eredivisie-club aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht. Samen met iedereen binnen de club gaan we er alles aan doen om SC Cambuur in de Eredivisie te houden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner