24.02.2016 10:08

Schreuder: "De nieuwe trainer wil dat ik blijf"

Het trainersduo Alfred Schreuder (l.) en Huub Stevens bekijkt de wedstrijd van hun 1899 Hoffenheim tegen 1. FC Köln. Stevens is hoofdcoach, Schreuder assistent. (31-10-2015)
Het trainersduo Alfred Schreuder (l.) en Huub Stevens bekijkt de wedstrijd van hun 1899 Hoffenheim tegen 1. FC Köln. Stevens is hoofdcoach, Schreuder assistent. (31-10-2015)

Alfred Schreuder kwam in een bijzondere situatie terecht bij 1899 Hoffenheim. De oud-trainer van FC Twente werd door Huub Stevens naar Duitsland gehaald, maar die stapte terug vanwege gezondheidsredenen. Schreuder twijfelde aan opstappen.

"Ik heb overwogen of ik niet solidair moest zijn. Ik zit hier omdat Huub me vroeg, niet omdat Hoffenheim dat deed", is Schreuder eerlijk tegenover Voetbal International. "Bovendien was het voor mij een rare overgang. Assistent van een 62-jarige trainer die alles heeft gewonnen en alles heeft meegemaakt, of assistent van een 28-jarige die begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Aan dat idee moest ik wel wennen."

Schreuder is na het terugtreden van Stevens de assistent van Julian Nagelsmann, die geen bijzondere voetbalcarrière had en hiervoor een kleine drie jaar de A-jeugd van 1899 Hoffenheim begeleidde. Nagelsmann wil dat Schreuder aan zijn zijde blijft, zo vertelt de Nederlandse trainer.

"De trainer wil graag dat ik blijf. Ik ben een meerwaarde voor hem, zegt Julian. Ik heb de ervaring en ik heb een goede band met die groep. Sinds oktober heb ik iedere dag training gegeven. Julian zal straks lastige tactische keuzes moeten maken en daar zal de spelersgroep op reageren." Waar de toekomst van Schreuder ligt, is nog niet bekend. Aan het einde van het huidige seizoen loopt zijn contract af.

"Misschien neem ik na dit seizoen een tijdje rust, misschien blijf ik bij Hoffenheim en misschien word ik wel trainer van een Tweede Bundesliga-club. Als speler dacht ik altijd dat ik niet zo van het buitenland was. Nu weet ik: er is zoveel meer. Voor mijn ontwikkeling is het heel goed geweest dat ik in oktober met Huub ben meegegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner