31.03.2016 14:33

Bendtner niet langer welkom bij Wolfsburg

Het einde van Nicklas Bendtner bij Vfl Wolfsburg lijkt nabij. De Deense spits is na meerdere misdragingen niet meer welkom op het sportcomplex van de Duitsers. Bendtner heeft nog tot 2017 een contract, tegen drie miljoen euro per jaar.

Bendtner werd twee weken geleden uit de selectie gezet, nadat hij zich had verslapen. De concurrent van Bas Dost hoeft zich niet meer te melden. "Het feit dat hij apart van de groep trainde, was al een teken aan de wand", aldus technisch directeur Klaus Allofs.

"We hebben als club bepaalde verplichtingen die we na moeten komen. We hebben meerdere gesprekken gehad met zijn adviseurs en wachten nu af." Wolfsburg wil waarschijnlijk het contract van Bendtner ontbinden. Volgens Bild heeft de club daar bijna twee miljoen euro voor over.

De huidige nummer acht van de Bundesliga nam Bendtner in 2014 over van Arsenal. In Duitsland wist Bendtner echter nooit te overtuigen. In twee seizoenen maakte de aanvaller negen doelpunten. Bendtner heeft nog een contract tot juli 2017 met een jaarsalaris van drie miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner