03.04.2016 16:21

Maas baalt van grilligheid van zijn aanvallers

Na het vertrek van Peter Bosz staat Rob Maas opeens als interim-trainer voor de groep van Vitesse tijdens het trainingskamp in Spanje. (04-01-2016)
Na het vertrek van Peter Bosz staat Rob Maas opeens als interim-trainer voor de groep van Vitesse tijdens het trainingskamp in Spanje. (04-01-2016)

Waar Navarone Foor en Ernest Faber tevreden waren met de uitslag, was Rob Maas teleurgesteld over de 2-1 uitslag. De oefenmeester baalde vooral dat zijn ploeg vergat de kansen af te maken. Bovendien was de trainer niet te spreken over het tweede doelpunt van NEC.

"Organisatorisch hadden we het goed voor elkaar. Daarin zijn we erg constant, maar voorin is het grillig. Onze jonge aanvallers scoren de ene week een acht en de andere een vijf. We gingen vandaag wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de ruimtes waren erg klein", meende de trainer na afloop voor de camera's van FOXSports.

Maas klaagde ook over de totstandkoming van het tweede doelpunt van NEC. De Vitesse-trainer vond dat er een overtreding werd gemaakt op doelman Eloy Room. "Dat was dubieus, want je zou kunnen zeggen dat er sprake was van het aanvallen van de keeper binnen het vijfmetergebied. Die goal bleek voor ons uiteindelijk de mokerslag."

De coach, die zijn eerste Gelderse derby als trainer meemaakte, baalde ook voor de supporters. "Deze wedstrijd wil je niet verliezen, al is het maar voor de fans. Dit doet pijn." Door de nederlaag ziet Vitesse streekgenoot NEC op gelijke hoogte komen in de Eredivisie met 43 punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner