03.04.2016 16:14

Blije Faber: "Wedstrijd van het jaar gewonnen"

Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)
Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)

Ernest Faber is ontzettend blij dat hij met NEC de Gelderse derby winnend heeft afgesloten (2-1). In een wedstrijd die in teken stond van veel passie en strijd was de oefenmeester van de Nijmegenaren de gelukkigste na afloop.

"De wedstrijd van het jaar hebben we gewonnen, dus is het feest in Nijmegen", geeft Faber aan in gesprek met FOXSports. "We kwamen wel terecht 2-0 voor omdat we er veel energie in stopten. Het was niet altijd even goed, maar we bleven knokken als team. Het werd nog even billenknijpen na de 2-1, maar ik denk dat het een terechte overwinning is."

Toen Faber bekendmaakte volgend seizoen naar FC Groningen te vertrekken, werd de trainer door het grootste deel van de fans bedolven door kritiek. Een overwinning is dan ook fijn voor Faber, die beseft dat de voetballerij een opportunistische wereld is.

"Er is veel gebeurd. Maar we zijn doorgegaan zoals we begonnen zijn, dan is het mooi dat je ook resultaat krijgt in dit soort wedstrijden. Dat is ook naar de toekomst toe fijn. Zo is de voetbalwereld. Je bent de beste als je blijft, ga je weg krijg je kritiek. Dat is terecht en dat accepteer ik ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner