10.04.2016 20:45

Dost na Wolfsburg-rentree: "Ik ben er weer"

Bas Dost heeft de 1-0 gescoord voor VfL Wolfsburg tegen PSV. PSV-spelers Andrés Guardado en Simon Poulsen balen. (21-10-2015)
Bas Dost heeft de 1-0 gescoord voor VfL Wolfsburg tegen PSV. PSV-spelers Andrés Guardado en Simon Poulsen balen. (21-10-2015)

Bas Dost keerde zaterdag terug in de basis van VfL Wolfsburg. In januari brak de aanvaller een middenvoetsbeentje, waardoor Dost maanden langs de kant moest staan. 

In zijn rentree, tegen Mainz, wist Dost nog niet tot scoren te komen. "Dat irriteert me wel, maar ik ben toch erg tevreden. Ik weer helemaal terug. Ik heb me gerealiseerd dat ik blij moet zijn als ik fit ben. Nu ben ik weer fit, en dat maakt me ontzettend gelukkig", aldus Dost tegen Kicker.

Dinsdagavond speelt Wolfsburg de return tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Dost begint in Madrid zeer waarschijnlijk op de bank, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben een geweldige uitgangspositie. We moeten nu het geloof hebben dat het ook echt gaat lukken. In eigen huis waren we niet bang voor Real Madrid en dat zullen we daar ook niet zijn."

De viervoudig international van Oranje kende een prima seizoen in de Bundesliga tot zijn blessure. In zeventien optredens vond de spits zeven keer het net. Dost is vastberaden de lijn van voor de winterstop door te zetten. "Doelstelling is om voor het einde van het seizoen weer wat doelpunten te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner