16.04.2016 20:18

Bayern zet nieuwe stap richting de Duitse titel

Bayern München heeft zaterdagavond belangrijke punten gepakt in de strijd om de koppositie. In de eigen Allianz Arena werd een defensief Schalke 04, met Klaas Jan Huntelaar in de basis, met 3-0 opzij gezet. De voorsprong op Borussia Dortmund, dat zondag in actie komt, bedraagt nu tien punten.

Een flink gewijzigd Bayern München hoopte zaterdagavond een stap dichter bij titelprolongatie te komen in de topper tegen Schalke 04. Robert Lewandowski, Mario Götze en Kingsley Coman vervingen Thomas Müller, Thiago en Franck Ribéry die allen rust kregen na de midweekse Champions League-wedstrijd. Het bezoekende Schalke 04 begon het duel in München met aanvoerder Huntelaar als diepste spits en een vijftal verdedigers.

Bayern had het meeste van het balbezit, maar kwam moeilijk door de defensieve muur van Schalke. De eerste mogelijkheid was er pas na ruim een half uur spelen. Lewandowski kopte een voorzet van Rafinha richting de verre hoek, maar zag doelman Ralf Fährmann handelend optreden. Vaak vond het spel plaats op de helft van Schalke. Huntelaar moest bijvoorbeeld meer verdedigen dan aanvallen. De tactiek van de bezoekers slaagde echter, met als resultaat een 0-0 ruststand.

De koploper begon de tweede helft wat feller. Wat leidde tot afstandsschoten van Coman en Götze. Beide keren kon Fährmann de bal echter vrij gemakkelijk vangen. In de 54e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Lewandowski schoot de bal hard en laag in het Schalke-doel op aangeven van Arturo Vidal: 1-0. Tien minuten later was het verzet van de bezoekers gebroken. Lewandowski kopte zijn tweede van de avond en zijn 27e van het seizoen binnen op aangeven van Rafinha: 2-0.

Een kwartier voor tijd velde Vidal het vonnis. Invaller Franck Ribéry bewees zijn waarde en omspeelde, met het enige geluk, vier verdedigers van Schalke 04. Vidal was de man op de juiste plaats en promoveerde de pass van Ribéry tot doelpunt: 3-0. Door de ruime overwinning vergroot Bayern de voorsprong op Dortmund naar tien punten. De naaste belager komt zondagmiddag in actie tegen Hamburger SV. Feit is echter dat het kampioenschap voor het team van Guardiola steeds dichterbij komt.

Door: Koen Larmit