26.04.2016 11:52

Borussia Dortmund legt linksback langer vast

Marcel Schmelzer heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund (17-03-2016).
Marcel Schmelzer heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund (17-03-2016).

Marcel Schmelzer blijft de aankomende jaren verbonden aan Borussia Dortmund. De linksback van de Duitse topclub had in Dortmund nog een contract tot medio 2017, maar ligt nu tot de zomer van 2021 vast.

Schmelzer speelde zijn gehele professionele carrière voor Borussia Dortmund en heeft inmiddels bijna driehonderd wedstrijden in de hoofdmacht van Borussia Dortmund achter zijn naam staan. De verdediger speelde tevens zestien interlands in het shirt van Duitsland. Zijn laatste interland dateert echter van 5 maart 2014. Duitsland versloeg destijds Chili (1-0) in een oefeninterland.

De Duitser is blij met zijn nieuwe contract bij Borussia Dortmund. "Ik ben blij dat ik onderdeel blijf van dit team. De ploeg zit vol met sterke karakters en ik denk dat we een mooie toekomst voor ons hebben liggen", aldus Schmelzer op de clubsite van BVB. "Borussia Dortmund blijft mijn sportieve thuis en ik voel me hier al jaren op mijn gemak. Ook mijn familie is gelukkig in Dortmund en dat is niet geheel onbelangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner