08.05.2016 09:30

Huntelaar niet in kampioenenbal met Schalke

Klaas Jan Huntelaar kijkt bedenkelijk tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Hamburger SV (02-03-2016).
Klaas Jan Huntelaar kijkt bedenkelijk tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Hamburger SV (02-03-2016).

Het moet gek lopen wil Klaas Jan Huntelaar volgend seizoen voor Schalke 04 in de Champions League spelen. De Nederlander scoorde zaterdag weliswaar voor zijn club, maar via een 1-1 gelijkspel tegen FC Augsburg is het kampioenenbal ver weg.

Schalke 04 staat momenteel zevende in Duitsland en is wel zeker van Europees voetbal. De ploeg eindigt bij de bovenste zeven clubs en staat daarmee sowieso in het kwalificatietoernooi voor de Europa League. De achterstand op nummer vier Borussia Mönchengladbach bedraagt met één speelronde te gaan drie punten, terwijl het doelsaldo van de club veel slechter is.

"Het doet wel pijn dat we na dit puntenverlies onze Champions League-ambities in rook zien opgaan", stelt Huntelaar dan ook op de clubwebsite van Schalke 04. De nummer vier van Duitsland plaatst zich voor de voorrondes van de Champions League, de nummers één tot en met drie plaatsen zich rechtstreeks. De vijfde positie op de ranglijst geeft recht op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Huntelaar kan dit toernooi met zijn ploeg nog bereiken op de laatste speelronde, maar dan moet Schalke 04 met duidelijke cijfers winnen van 1899 Hoffenheim.

Mogelijk speelt de Europese situatie bij Schalke 04 een rol in een interessante transfer. Ajax is geïnteresseerd in Huntelaar en speelt, als het zondag zoals verwacht kampioen wordt, volgend seizoen wel in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner