17.05.2016 22:13

Stevens tevreden over besluit VfB Stuttgart

Huub Stevens is te spreken over het besluit van VfB Stuttgart om Jos Luhukay aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De 52-jarige Luhukay krijgt als opdracht om met de Duitse club zo snel mogelijk terug te keren naar de Bundesliga. Stevens is ervan overtuigd dat Luhukay de aangewezen persoon is om dat te doen.

"Dankzij Luhukay geef ik Stuttgart een grote kans om komend seizoen al kampioen van de Tweede Bundesliga te worden. Met Luhukay heeft Stuttgart een trainer die de Tweede Bundesliga goed kent, daarnaast heeft hij de laatste jaren met onder meer Hertha BSC goed werk geleverd. Die ervaring kan Stuttgart goed gebruiken. Want juist dat laatste heeft de club de afgelopen periode gemist", zegt Stevens in gesprek met Voetbal International.

Luhukay promoveerde in het verleden al met Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC naar de Bundesliga. "Hij staat voor een bepaalde manier van voetballen, die zowel attractief als realistisch is. En zijn successen spreken voor zich, want al enkele malen dwong hij promotie af. En ik verwacht dat de selectie, ondanks het waarschijnlijk onvermijdelijke vertrek van Filip Kostić, redelijk op peil blijft. De kwaliteit om binnen één jaar terug te keren in de Bundesliga is voor handen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner