23.05.2016 19:53

Sanches wees Manchester United bewust af

Benfica-speler Renato Sanches schermt de bal af voor Douglas Costa tijdens de kwartfinale van de Champions League. (05-04-2016)
Benfica-speler Renato Sanches schermt de bal af voor Douglas Costa tijdens de kwartfinale van de Champions League. (05-04-2016)

Het Portugese supertalent Renato Sanches maakte onlangs de overstap naar Bayern München. Manchester United wilde de speler graag inlijven, maar hij wilde liever voor de prijzen spelen.

"Manchester United heeft een aanbod gedaan, volgens mij was dat wel bekend", zegt de achttienjarige middenvelder. "Maar ik had nog meer aanbiedingen liggen. Uiteindelijk heb ik Bayern gekozen omdat het een geweldige club is. Er kunnen 65.000 man in het stadion en de sfeer is vergelijkbaar met Benfica. Ik ga daar prijzen winnen."

Hoewel het arrogant overkomt lijkt Bayern München een logische keuze te zijn voor de speler die Benfica met bonussen tot tachtig miljoen euro kan opleveren. De Red Devils spelen al enkele jaren geen rol van betekenis meer in de Premier League. Bovendien zou Sanches ook nog niet hebben geweten wie volgend seizoen zijn trainer zou zijn. Volgens de Engelse pers is Van Gaal al ontslagen door de club. Manchester United heeft het zelf echter nog steeds niet bevestigd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner