29.06.2016 11:32

Bayern opent Bundesliga-seizoen tegen Werder

Landskampioen Bayern München opent het seizoen in Duitsland met een competitiewedstrijd tegen Werder Bremen. De Duitse voetbalbond maakte het speelschema voor het komende seizoen bekend. Het duel wordt op 26 augustus afgewerkt.

Daarvoor heeft Bayern München al twee wedstrijden gespeeld. In de Supercup staat het tegenover Borussia Dortmund, terwijl Der Rekordmeister ook gewoon verplichtingen heeft in de eerste ronde van de nationale beker. Vierdeklasser FC Carl Zeiss Jena ontvangt Bayern München op 20 augustus. De beslissing in de Supercup valt een week eerder. Voor nieuwbakken Bayern-trainer Carlo Ancelotti kan dat zijn eerste prijs in Duitsland worden.

Bas Dost en Jeffrey Bruma beginnen het seizoen met VfL Wolfsburg tegen promovendus FSV Frankfurt, terwijl Klaas Jan Huntelaar met Schalke 04 tegen het Eintracht Frankfurt van Luc Castaignos speelt op de eerste speeldag. Doelman Martin Hansen, die onlangs ADO Den Haag voor FC Ingolstadt 04 verruilde, kan mogelijk zijn debuut in de Bundesliga maken tegen Hamburger SV.

Bekijk de volledige eerste speelronde van de Bundesliga hier. Voor alle transfers in Duitsland kun je hier terecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner