03.08.2016 09:05

Gepikeerde Draxler wil weg bij VfL Wolfsburg

Die beiden deutschen Nationalspieler Schürrle und Draxler feiern zusammen. (08.03.2016)
Die beiden deutschen Nationalspieler Schürrle und Draxler feiern zusammen. (08.03.2016)

Julian Draxler stuurt aan op een vertrek bij Bundesligaclub VfL Wolfsburg. De Duitse voetbalinternational gaf in een interview met Bild aan dat hij de leiding van de vereniging na een voor hem succesvol Europees kampioenschap in Frankrijk te kennen heeft gegeven weg te willen.

Draxler zegt teleurgesteld te zijn dat hij vooralsnog geen medewerking krijgt. "Toen ik destijds bij Wolfsburg tekende is mij toegezegd dat als zich een mooie kans voor mij zou voordoen, ik altijd weg zou mogen. Men komt die afspraak nu niet na. Het was duidelijk dat VfL Wolfsburg voor mij als een springplank zou gelden. Het was duidelijk voor beide partijen dat ik naar een internationale topclub zou mogen wanneer die kans zich voordoet."

Die kans lijkt nu gekomen. Naar verluidt hebben Arsenal en Juventus interesse in Draxler. Zelfs Real Madrid werd de afgelopen weken in verband gebracht met de 22-jarige middenvelder. Het optreden van Draxler tijdens de kwartfinale van de Champions League tegen de Madrilenen zou indruk gemaakt hebben, evenals de achtste finale op het EK tegen Slowakije.

Of het tot een transfer komt, is de vraag. Draxler staat bij Wolfsburg tot 2020 onder contract. De clubleiding Klaus Allofs en Dieter Hecking hebben al meerdere malen aangegeven de spelmaker niet te willen verkopen. Uitspraken die bij Draxler niet goed aangekomen zijn: "Voordat men zich daarover openbaar uitspreekt had er ook met mij gesproken moeten worden. Ik heb meteen na het EK tegenover trainer Dieter Hecking aangegeven dat ik VfL Wolfsburg deze zomer wil verlaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner