18.08.2016 20:57

FC Augsburg zonder geblesseerde Verhaegh

FC Augsburg kan voorlopig niet beschikken over Paul Verhaegh. De 32-jarige rechtsback kampt met een enkelblessure en mist daardoor het bekerduel van aanstaande vrijdag met FV Ravensburg.

Verhaegh haakte woensdag voortijdig af tijdens de training van FC Augsburg, meldt FOX Sports. De vleugelverdediger is daardoor niet op tijd fit voor de eerste ronde van de DFB-Pokal. Verhaegh is dit seizoen opnieuw aanvoerder bij de Duitse club, die afgelopen seizoen op een twaalfde plaats eindigde in de Bundesliga. Augsburg promoveerde in 2011 naar de hoogste voetbaldivisie van Duitsland en sinds die tijd draagt Verhaegh de aanvoerdersband.

Trainer Dirk Schuster verloor deze zomer Ragnar Klavan aan Liverpool en zoekt nog naar een nieuwe centrale verdediger. De Duitse oefenmeester noemde op een persconferentie in aanloop naar het duel met de amateurs van Ravensburg Wesley Hoedt een interessante speler. De mandekker speelt sinds de zomer van 2015 bij Lazio Roma, nadat hij de overstap had gemaakt van AZ naar Italië. Het contract van Hoedt loopt nog door tot medio 2019.

Ook Martin Hinteregger staat op het lijstje van Augsburg. De Oostenrijkse verdediger speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Borussia Mönchengladbach, maar staat onder contract bij Red Bull Salzburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner