23.08.2016 19:00

Moisander gebeten hond na beker-debacle

Niklas Moisander im Trikot der finnischen Nationalmannschaft
Niklas Moisander im Trikot der finnischen Nationalmannschaft

Niklas Moisander verloor afgelopen zaterdag in het Duitse bekertoernooi met 2-1 van laagvlieger Sportfreunde Lotte. De oud-Ajacied kreeg na afloop veel kritiek over zich heen door een natrappende beweging.

De Finse verdediger schopte de op de grond liggende Kevin Freiburger. "Ik heb de beelden nog niet teruggezien", beweert Moisander tegenover Kicker. "Ik weet dat ik zijn schouder of hoofd raak. Maar het was zeker geen opzet. Ik wilde voor de bal gaan. Ik ben geen smerige speler." 

Werder Bremen haalde Moisander deze zomer naar Duitsland om voor ervaring te zorgen in de defensie. Na een voorbereiding vol blessures speelde hij geen beste wedstrijd. "Ik was blij negentig minuten te spelen. Maar ik heb nog veel te doen om in het passende ritme en in mijn topvorm te komen."

Vrijdag opent Werder Bremen de Bundesliga met een wedstrijd tegen Bayern München. "Het is een goede gelegenheid om met een antwoord te komen. We moeten ook daarmee komen. Bayern is natuurlijk een uitstekend team, maar ook voor hen is het de eerste competitiewedstrijd. Ze hebben een nieuwe trainer. Misschien is het nu het moment om voor een verrassing te zorgen", besluit de dertigjarige Moisander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner