27.08.2016 17:37

Huntelaar in eerste competitieduel onderuit

Klaas Jan Huntelaar is met Schalke 04 niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd er met 1-0 verloren. Goaltjesdief Alexander Meier bezorgde de thuisploeg de drie punten. Huntelaar speelde de hele wedstrijd.

Bij Eintracht Frankfurt zat Luc Castaignos niet bij de wedstrijdselectie. De oud-spits van onder anderen Feyenoord en FC Twente wordt gelinkt aan een vertrek naar Sporting CP en heeft met Meier een fikse concurrent in de punt van de aanval. De spits miste tegen Schalke 04 echter wel een penalty, maar dat bleek de drie punten niet in gevaar te brengen.

Borussia Dortmund pakte in het kielzog van Bayern München ook drie punten in de eerste speelronde. De ploeg mocht, zoals vorig seizoen vaker het geval was, Pierre-Emerick Aubameyang bedanken voor de overwinning. De spits scoorde tegen 1. FSV Mainz 05 vroeg in de wedstrijd de 1-0 en verdubbelde vanaf de penaltystip de score. De aansluitingstreffer van Yoshinori Muto kwam vervolgens te laat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner