18.09.2016 19:27

Hertha BSC blijft in spoor van Bayern München

Hertha BSC werd zondag naast Bayern München de enige ploeg in de Duitse Bundesliga met de maximale score uit drie duels. De ploeg van coach Pál Dárdai versloeg in het eigen Olympiastadion Schalke 04 met 2-0.

Voor 50.000 toeschouwers zette Mitchell Weiser de thuisploeg in de 64e minuut op voorsprong. Een doelpunt van de Zwitserse invaller Valentin Stocker besliste het duel een kwartier voor tijd. Klaas-Jan Huntelaar speelde bij Schalke het volledige duel uit.

Schalke staat samen met Werder Bremen onderaan in de Bundesliga. Beide ploegen pakten na drie duels nog geen enkel punt. Bayern München is met negen punten koploper op basis van doelsaldo.

Bayern had een dag eerder met de nodige moeite met 3-1 gewonnen van FC Ingolstadt. Een snelle achterstand werd pas in de tweede helft omgebogen door doelpunten van Xabi Alonso en Rafinha.