23.09.2016 21:39

Fraaie cijfers Aubameyang na honderd duels

Pierre-Emerick Aubameyang maakt furore bij Borussia Dortmund. De spits maakte in 2013 de transfer van Saint-Étienne naar Duitsland, waarna hij vrijdag tegen Freiburg zijn honderdste optreden in de Bundesliga maakte.

Paris Saint-Germain was afgelopen zomer in de markt voor de razendsnelle aanvaller, maar Aubameyang besloot BVB trouw te blijven. Bij Borussia Dortmund is de 27-jarige Aubameyang vaste waarde en hij betaalt dat vertrouwen steevast terug.

In de honderd Bundesliga-wedstrijden wist de Gabonees 59 keer te scoren. Vooral vorig seizoen was een topseizoen voor Aubameyang, met 25 doelpunten in 31 optredens. Alleen Robert Lewandowski wist vaker het net te vinden, maar de Pool speelde in de kampioensploeg.

Ook dit seizoen bewijst Aubameyang zijn waarde en is hij het seizoen geweldig gestart. De Bundesliga is pas vijf speelrondes onderweg en de spits maakte al vijf doelpunten. Aubameyang had daar echter maar vier wedstrijd voor nodig, aangezien hij een wedstrijd miste door een blessure.

Borussia Dortmund betaalde ongeveer elf miljoen euro bij de overstap van Frankrijk naar Dortmund. Daarvoor speelde Aubameyang voor Bastia, de A-junioren van AC Milan, Dijon, Lille en AS Monaco.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner