05.10.2016 14:16

Schots toptalent legt stap naar Duitsland uit

Oliver Burke is recent van Nottingham Forest naar RB Leipzig verhuisd. Het negentienjarige toptalent had een flinke keuze uit verschillende Premier League-clubs, maar verkoos een overstap naar Duitsland.

Bij RB Leipzig maakt hij inmiddels grote indruk, de promovendus speelt na een zeer sterke seizoensstart bovenin de Bundesliga mee. Het is niet gebruikelijk dat Britse voetballers überhapt de overstap naar het buitenland maken, laat staan op tienerleeftijd. In gesprek met de Daily Mail verklaart Burke dat hij verschillende aanbiedingen van topclubs uit de Premier League ontving, maar toch naar Leipzig ging.

“Al toen ik hier maar voet in de deur zette was het perfect. De faciliteiten waren geweldig, maar belangrijker was dat ik voelde dat de trainer me heel graag wilde hebben. Ik ging kijken bij Tottenham, maar bedankte daarvoor omdat Leipzig genoeg aandacht en zorg in de kleine details stak. Ik ben een jonge jongen en ik wil niet naar een club waar ik maar moet zien of ik daar aan spelen toekom. Het was eigenlijk een makkelijk besluit”, aldus Burke. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner