08.10.2016 15:56

'PSG had 65 miljoen euro over voor Draxler'

Julian Draxler wilde afgelopen zomer vertrekken bij VfL Wolfsburg, maar de Duitse club zag niets in een transfer van de aanvallende middenvelder. Voor Draxler zat er niets anders op om de beslissing van Wolfsburg te accepteren. Fabio Parisi verwacht niet dat de 23-jarige nog lang speelt bij de Duitse middenmoter.

De Italiaan was als tussenpersoon betrokken bij de onderhandelingen tussen FC Schalke 04, de toenmalige club van Draxler, en Juventus. De Italiaanse landskampioen deed een bod van tussen de 20 en 22 miljoen euro, maar de talentvolle middenvelder vertrok uiteindelijk voor minimaal 35 miljoen naar VfL Wolfsburg. "Wolfsburg heeft sterke eigenaren, maar jammer genoeg willen alle goede spelers uiteindelijk weg uit de Bundesliga. Zo was Draxler in de zomer dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain, dat bijna 65 miljoen euro had geboden", aldus Parisi tegenover Tuttosport.

Dat gerucht werd eerder nog ontkend door Klaus Allofs, de algemeen directeur van Wolfsburg. Volgens de bestuurder was zelfs een bod van 75 miljoen euro niet geaccepteerd. Parisi verwacht dat Draxler niet lang meer voor de huidige nummer dertien in de Bundesliga speelt. "Draxler gaat aan het einde van het seizoen sowieso weg bij Wolfsburg. Hij was ook al graag naar Juventus gegaan, want daar zou hij de ideale 'trequartista' zijn voor trainer Massimiliano Allegri. Nogmaals: Draxler gaat weg, maar het is nog onduidelijk of Juventus nog altijd geïnteresseerd is."

Het contract van Draxler loopt nog door tot de zomer van 2020. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder 21 wedstrijden in de Bundesliga voor Wolfsburg, waarin hij vijf keer een doelpunt wist te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner