13.10.2016 10:36

Mehmedi laat huis bouwen voor arm gezin

Nathan Rutjes won onlangs de Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016, maar als Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen) in de Eredivisie had gespeeld, dan had de Zwitserse aanvaller met Macedonische roots de prijs gewonnen.

Mehmedi keert elk jaar terug naar Macedonië, het land waar hij werd geboren, en leerde via zijn vader de familie Mustafi kennen. De familie Mustafi moest het doen met twee bedden voor zes personen, terwijl een keuken en een badkamer ontbrak. "Het heeft mij diep ontroerd", vertelt de aanvaller van Bayer Leverkusen in gesprek met de Zwitserse krant Blick.

Mehmedi was dusdanig geraakt dat hij besloot om een huis te laten bouwen voor de familie Mustafi. "Mijn vader is ter plekke om alles te regelen", vervolgt de aanvaller zijn verhaal. "Over twee of drie weken moet alles afgerond zijn. Het is niet goedkoop, maar ik wil iets betekenen voor de medemens."

De aanvaller is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij Bayer Leverkusen en stond in het verleden onder meer onder contract bij SC Freiburg en FC Zürich.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner