16.10.2016 14:14

Kritische Robben: "Er moet iets veranderen"

Bayern-aanvaller Arjen Robben kapt naar binnen en Eintracht Frankfurt-verdediger Michael Hector kan Robben niet stoppen. (16-10-2016)

Bayern München kwam zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt en stelde daarmee teleur. Een lichtpuntje was dat Arjen Robben bijna 75 minuten speelde en daarbij scoorde.

Robben begon in de basis tegen Eintracht Frankfurt en maakte na tien minuten spelen op aangeven van David Alaba de openingstreffer. Vlak voor rust maakte Szabolcs Huszti de gelijkmaker. Joshua Kimmich zette Bayern weer op voorsprong, maar Marco Fabián zorgde met zijn doelpunt ervoor dat er na negentig minuten 2-2 op het scorebord stond. Bayern München verspeelde zo voor de derde wedstrijd op rij punten.

Robben kwam niet in actie voor het Nederlands elftal in de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk, maar stond dus wel in de basis bij Bayern München. "Ik ben blij dat ik langer dan een helft heb gespeeld. Maar als je naar de teamprestatie kijkt dan kan ik vandaag niet bij zijn", aldus Robben tegenover het Duitse Kicker.

Bayern ondergaat een moeilijke periode. In de Champions League verloor het van Atlético Madrid en tegen FC Köln kwam het vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel. "Er moet iets veranderen, zoals het nu gaat kan het niet verder", aldus Robben. Bayern staat na zeven speelronde nog wel op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op FC Köln.