23.10.2016 14:48

Tuchel: "We waren er niet klaar voor"

Borussia Dortmund morste zaterdagavond twee punten bij hekkensluiter Ingolstadt. Dortmund-aanvaller Christian Pulisic stelde vlak voor tijd een puntje veilig, na een zwakke wedstrijd. Dat vond ook Dortmund-coach Thomas Tuchel.

Dortmund werd verrast in de beginfase van de wedstrijd. De hekkensluiter Ingolstadt kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Almog Cohen en Dario Lezcano. Na rust kwam Dortmund beter in het spel en Pierre-Emerick Aubameyang kopte Dortmund terug in de wedstrijd, maar een minuut later maakte Lezcano alweer de 3-1. Adrián Ramos en Pulisic zorgden ervoor dat de blamage voor Dortmund niet compleet werd.

Dortmund-coach Tuchel was niet tevreden. "We waren niet klaar voor deze competitiewedstrijd", concludeerde de trainer. "Op ieder vlak, zowel technisch, tactisch of qua intensiteit en lichaamshouding waren we er niet klaar voor. Er was een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft", aldus Tuchel op de clubwebsite van Dortmund.

"We zijn natuurlijk teleurgesteld, omdat we verwachtten dat we vanaf het begin goed konden voetballen. Maar misschien kunnen we dat niet altijd verwachten." Dortmund beleeft geen goed seizoen. Het staat na acht speelronden op een magere zesde plaats, met zes punten achter op koploper Bayern München.