23.10.2016 17:51

RB Leipzig blijft goed presteren in Bundesliga

RB Leipzig is dé verrassing van het huidige Bundesliga-seizoen. De promovendus is na de achtste speelronde nog steeds ongeslagen in de Duitse competitie. Zondag boekte de club uit Leipzig tegen Werder Bremen de vijfde zege van het seizoen: 3-1.

Het team van trainer Ralph Hasenhüttl kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van middenvelder Naby Keita. Diezelfde Keita leek een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te maken, maar Serge Gnabry tekende een minuut later voor de 2-1. RB Leipzig hield in de slotfase de voorsprong vast en kwam via Davie Selke zelfs op 3-1.

RB Leipzig boekte dit seizoen al een aantal opvallende resultaten. Zo werden Borussia Dortmund (1-0) en VfL Wolfsburg (1-0) verslagen. Met achttien punten uit acht duels staat de club uit Leipzig nu op de tweede plaats, met een achterstand van slechts twee punten op Bayern München.