18.11.2016 22:27

RB Leipzig stunt ook bij Bayer Leverkusen

Het droomscenario van RB Leipzig neemt steeds grotere vormen aan. Het is zelfs heel goed mogelijk dat de promovendus na elf wedstrijden alleen aan kop komt in de Bundesliga, vrijdagavond won het na een geweldige comeback van Bayer Leverkusen: 2-3. Leipzig staat nu drie punten boven Bayern München, dat moet winnen van Borussia Dortmund om de stand weer gelijk te trekken.

Het duel tussen Bayer Leverkusen en Leipzig begon spectaculair. Binnen vijf minuten werd er twee keer gescoord door Bayer Leverkusen, één keer in het verkeerde doel. Julian Baumgartlinger werkte de bal na vier minuten achter zijn eigen doelman, daarmee maakte hij de openingstreffer van teamgenoot Kevin Kampl ongedaan. De thuisploeg zette echter door en kwam vlak voor rust wederom op voorsprong, ditmaal scoorde Julian Brandt.

In de tweede helft nam Leipzig het initiatief over en de ploeg sleepte de driepunter binnen. Na de gelijkmaker van Emil Forsberg zorgde Willi Orban voor de complete verrassing door negen minuten voor tijd de 2-3 te maken. Door de winstpartij staat Leipzig nu op 27 punten uit elf duels, het verloor nog niet in dit Bundesliga-seizoen.

De mooie wedstrijd werd overigens overschaduwd door een incident voor het duel, gemaskerde mannen hielden de spelersbus van Leipzig aan en gooiden verfbommen op de voorruit. Dit was het tweede incident in korte tijd, clubs en supporters zijn ontevreden over hoe Leipzig zich profileert in Duitsland. De club bestijgt de ranglijsten met forse financiële middelen.