25.11.2016 22:33

Winnend RB Leipzig nog een week de koploper

Het is ook middenmoter SC Freiburg niet gelukt om RB Leipzig af te stoppen in de Bundesliga. Alhoewel het na een kwartier spelen nog 1-1 stond, denderde de trein van de promovendus door, het werd uiteindelijk 1-4. Hiermee blijft RB Leipzig koploper in Duitsland.

Timo Werner was de grote man aan de zijde van de nummer één in Duitsland. Hij boog een 1-1 stand om in een 1-3 voorsprong voor RB Leipzig. Daarvoor had Naby Keita in de tweede minuut voor de 0-1 gezorgd, Florian Niederlechner maakte na een kwartier spelen gelijk. Het slotakkoord was voor Marcel Sabitzer, die tien minuten voor tijd de 1-4 tegen de touwen schoot.

Promovendus RB Leipzig blijft zodoende ongeslagen in Duitsland, de ploeg staat na twaalf wedstrijden op het indrukwekkende aantal van dertig punten. Bayern München staat momenteel op zes punten achterstand, maar bij winst op Bayer Leverkusen wordt dat verschil teruggebracht naar drie. In speelronde zestien, midden december, staan Bayern München en RB Leipzig voor het eerst tegenover elkaar in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner