27.11.2016 19:47

Bayern München blijft in spoor van RB Leipzig

Met Arjen Robben als invaller heeft Bayern München zaterdag een einde gemaakt aan een reeks slechte resultaten. Na een gelijkspel tegen 1899 Hoffenheim en nederlagen tegen Borussia Dortmund en FK Rostov (Champions League), won de Duitse kampioen met 2-1 van Bayer Leverkusen. Het winnende doelpunt kwam van verdediger Mats Hummels.

Bayern München blijft daarmee in het spoor van de verrassende koploper RB Leipzig. De gepromoveerde ploeg had vrijdag al met 4-1 gewonnen bij SC Freiburg en heeft drie punten meer dan Bayern. Leipzig heeft als enige in de Bundesliga nog niet verloren en won met ruime cijfers dankzij treffers van Naby Keita, Timo Werner (2) en Marcel Sabitzer.

Dortmund raakte de aansluiting met de kop kwijt. In en tegen Eintracht Frankfurt ging de ploeg van Thomas Tuchel onderuit met 2-1 door treffers van Szabolcs Huszti en Haris Seferovic. De eerdere gelijkmaker van Pierre-Emerick Aubameyang kon Borussia niet redden.

Dramatische start

Hertha BSC klom zondag naar de derde plek. De Berlijners wonnen dankzij twee treffers van de Bosniër Vedad Ibisevic met 2-1 van 1. FSV Mainz. Ibisevic liep vervolgens tegen zijn tweede gele kaart aan en moest vertrekken. Hertha heeft net als Frankfurt zes punten minder dan Leipzig.

Schalke 04 heeft na een dramatische start met vijf nederlagen op rij de aansluiting met de subtop gevonden. De ploeg uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar wegens een blessure ontbrak, won met 3-1 van Darmstadt door treffers van Sead Kolašinac, Eric Maxim Choupo-Moting en Alessandro Schöpf.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner