02.12.2016 13:31

Spierings wil hetzelfde rendement als Ziyech

Stijn Spierings droomt van een mooie carrière in de voetballerij. De twintigjarige middenvelder speelde vorig seizoen een half jaar voor Sparta Rotterdam en werd in de zomer definitief overgenomen van AZ. Dit seizoen is Spierings niet weg te denken uit de basiself van trainer Alex Pastoor.

De talentvolle middenvelder van Sparta Rotterdam is zeer ambitieus. "Mijn dromen zijn het Nederlands elftal halen en in een Europese topcompetitie spelen", vertelt Spierings in gesprek met De Volkskrant. De Spartaan beseft wel dat als hij de top wil halen, hij zich nog flink moet verbeteren. "Het rendement van Hakim Ziyech, het team elke keer op sleeptouw nemen, dat is het streven. Ik zou ook weleens een doelpunt van de middenlijn willen maken, met een lob over de keeper."

Onlangs verlengde Spierings zijn contract in Rotterdam tot medio 2019. De middenvelder werd door zijn club beloond voor een sterke start van het seizoen. Spierings begon bijna elk duel in de basis en speelde veel goede wedstrijden. In de derde speelronde en de twaalfde speelronde werd het talent verkozen in het Team van de Week.

Zondag wacht weer een mooie test voor Spierings. Sparta Rotterdam gaat dan op bezoek bij Feyenoord, dat een ijzersterk middenveld heeft. "Een vriend van mij is supporter van Feyenoord. Ik ben weleens mee geweest. Die sfeer in het stadion is geweldig. Ik heb één keer in De Kuip gespeeld, in een wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord, ten bate van de hartstichting. Het wordt een mooie pot zondag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner