09.11.2016 10:54

TvdW: Top drie Eredivisie laat het afweten

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

De klassieke top drie van de Nederlandse Eredivisie liet afgelopen weekend punten liggen. Regerend landskampioen PSV kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Ajax zag AZ laat in de wedstrijd langszij komen en Feyenoord ging verrassend ten onder in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Spelers van PSV, Ajax en Feyenoord ontbreken dan ook in het Team van de Week.

Gesteund door het publiek wist Go Ahead tegen Feyenoord al vroeg op voorsprong te komen. Jarchinio Antonia, die terugkeerde na een schorsing, maakte de openingstreffer, wat later ook de winnende treffer bleef. Joey Suk en invaller Kenny Teijsse speelden een dijk van een wedstrijd. Vooral de verdediger Teijsse viel op, die met hang en vliegwerk overal tussen zat en gevaar ongedaan maakte. Teijsse krijgt voor zijn optreden een 7.33, Suk een 7.25.

AZ en FC Twente pakken punt

AZ en FC Twente snoepten punten af van respectievelijk Ajax en PSV en daarom is het ook niet opmerkelijk dat er spelers van die ploegen terugkeren in het Team van de Week. Achterin staan Ridgeciano Haps en Ron Vlaar. Laatst genoemde leverde het voorwerk bij de gelijkmaker van Wout Weghorst, door Alireza Jahanbakhsh weg te sturen in de diepte. Vlaar krijgt voor zijn optreden een 7, Haps een 7.25.

Weghorst was verantwoordelijk voor de hele doelpunten productie van de Alkmaarders. Was het de voorgaande weken vooral de naam van Robert Mühren die werd genoemd, Weghorst was ditmaal de hoofdpersoon. De voormalig spits van Heracles opende na een klein kwartier spelen de score en bepaalde in de 79ste minuut de eindstand op 2-2. Weghorst is met een 7.5 de beste speler van afgelopen speelronde. Ook FC Twente was goed bezig en had dat mede te danken aan de goede vorm van Kamohelo Mokotjo. De middenvelder was de beste speler in de wedstrijd tegen PSV en krijgt een 7.13.

Middenvelders in vorm

FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub lijkt zijn goede vorm weer te hebben herpakt. Ayoub was belangrijk voor Utrecht in het duel met Excelsior waar de middenvelder de openingstreffer voor zijn rekening nam en met flitsende acties voor dreiging zorgde. Stijn Spierings was bij Sparta de man van de wedstrijd. Tegen sc Heerenveen tekende Spierings voor de gelijkmaker. Een belangrijke treffer, waarna Sparta verrassend met 3-1 won van sc Heerenveen.

Ferdi Kadıoğlu speelde dit seizoen vijf wedstrijden voor NEC en wist in de laatste twee wedstrijden te scoren. Tegen FC Utrecht maakte hij de gelijkmaker en afgelopen weekend was de net zeventien geworden middenvelder ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, ditmaal tegen FC Groningen. Kadıoğlu krijgt een 6.88 voor zijn optreden. Brahim Darri was ook op dreef. De aanvaller van Heracles scoorde uitgerekend tegen zijn oude ploeg Vitesse. Darri wist met een fantastisch afstandsschot Eloy Room te verschalken. Bram Castro was in diezelfde wedstrijd een sta in de weg voor de Arnhemmers, waardoor Heracles met 1-2 won bij Vitesse. Castro krijgt voor zijn optreden een 7.13.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner